Veelgestelde vragen

Wij richten ons voornamelijk op eerstelijns zorgprofessionals die zich willen nascholen/opleiden op het gebied van gezondheid en preventie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen zorgprofessionals, maar de complexiteit van gezondheid en leefstijl/leefstijlgeneeskunde wordt niet over het hoofd gezien: gezondheid gaat iedereen aan. Daarom worden onze online en offline cursussen ook ‘transdisciplinair’ aangeboden.

Wij staan op voor o.a. huisartsen, praktijkondersteuner huisarts (POH(-GGZ)), psychologen, fysiotherapeuten, diëtisten, personal trainers, leefstijlcoaches, oefentherapeuten, maatschappelijk werkers, ergotherapeuten en verpleegkundigen.

Staat jouw beroep er niet tussen en vind je dat onterecht? Waar wacht je op.. laat van je horen! 😉

Bereik ons via onze contactpagina!

Wij bieden online en offline scholingen aan voor (eerstelijns) (zorg)professionals:

  • Online scholingen zijn óf videoreeksen (ook wel e-learning) óf live webinars
  • De offline scholingen zijn onderverdeeld in congressen, masterclasses (een dagdeel), eendaagse scholingen, tweedaagse scholingen of meerdaagse modules (‘opleidingen’)

Wij werken hard aan een gevarieerd scholingsprogramma waarin we alle fundamentele gezondheidsaspecten aansnijden. We erkennen de complexiteit van onze gezondheid: de leefstijlgeneeskunde en preventieve zorg is enorm omvangrijk. Tóch willen we als innovatieve, kritische ‘gezondheidsacademie’ veranderingsbereide zorgprofessionals opleiden in fundamentele gezondheidsaspecten. Gericht op toepasbare interventies in de praktijk, zodat we onze patiënten die worstelen met gezond leven beter kunnen begeleiden.

Het gaat hier om o.a. slaap, voeding, ontspanning, ademhaling, beweging, mindfulness, motiverende gespreksvoering, ‘werken in de context’, zingeving, sociaal, stress, coaching, leefstijlinterventies in de praktijk en algemene leefstijlgeneeskunde.

Alle scholingen zetten we in ons scholingsoverzicht.

Ideeën, opmerkingen of suggesties: laat van je horen! Samen kom je verder.

Wij maken ons sterk voor het doel om zorgprofessionals ‘verder te bekwamen’ in de fundamentele gezondheidsaspecten en zo een Nederland te bouwen waar gezondheid het fundament wordt van de zorg:

  • Preventief werken om o.a. recidief te voorkomen;
  • Onderliggende risico- en in stand houdende factoren van chronische aandoeningen aanpakken (zoals obesitas, diabetes type II, depressie, chronische pijn, chronische vermoeidheid, burn-out, slecht slapen, etc.) om de klacht/stoornis/ziekte in de context te kunnen behandelen;
  • Gaan van het oplossen van een klacht naar het samen maken van een plan.

We zijn een scholingsorganisatie 2.0: een academie in gezondheid voor eerstelijns zorgprofessionals.

Check ook onze missie

Kars Abeling, Freek van der Kolk en Ties van den Hurk: drie gepassioneerde ambitieuze zorgprofessionals begonnen in de praktijk zoals vele anderen. Wij zijn zorgprofessionals die het aantal chronisch zieken blijvend zien stijgen, maar ervaren dat toepasbare kennis en praktische aanpakken missen om deze ontwikkeling te doorbreken.

Met onze achtergrond als fysiotherapeut, ‘running therapeut’ en onze affiniteit met leefstijl, leefstijlgeneeskunde en gezondheid willen wij de handen ineenslaan om bij te dragen aan de beweging van gezondheidszorg naar ongezondheidspreventie.

Wij stellen ons hier voor.

Het idee om iets te doen met educatie en gezondheid van onszelf en onze omgeving (cliënten, maar ook collega zorgprofessionals) is ontstaan tijdens ons werk in de eerstelijns praktijk.

Maar waar te beginnen?

Tijdens verschillende hardloopsessies in de Utrechtse en Nijmeegse natuur is dit idee verder uitgedacht. Waar moet gezondheid starten? Eigenlijk is gezondheid het begin van iedere behandeling: je bouwt geen huis op een instabiele ondergrond en je bouwt geen gevel aan een instabiel fundament. Om dat te vertalen naar de praktijk: je gaat niet hard trainen met iemand die slecht slaapt, slecht eet en heel veel stress heeft. En ook: je geeft iemand geen medicijnen als hij/zij door een verandering in leefgewoonten hetzelfde effect kan bereiken. Kortom: het gezondheidsfundament moet staan, voordat je denkt aan verdere interventies gericht op iemands klachten.

In de periode van november 2019 tot september 2020 zijn deze ideeën verder uitgewerkt, zijn er videoreeksen opgenomen en is er gebouwd aan een stabiele start-up.

Klaar voor de grootste uitdaging tot nu toe: de weg naar een Nederland waar gezondheid niet de uitzondering maar de norm is.

Bedankt voor je investering in gezondheid en het vertrouwen in The Health Fundament. Als je je hebt ingeschreven voor een scholing of een online videoreeks hebt ontvangen, ontvang je in principe twee e-mails:

  • Eentje met alle informatie voor de deelnemer: ofwel alles wat je moet weten om de online cursus te moeten volgen, ofwel alles wat je moet weten om goed voorbereid mee te kunnen doen aan de fysieke scholing
  • Eentje met alle betaalinformatie (ordernummer, betaalbevestiging etc.)

Indien de ‘betaler’ dezelfde persoon is als ‘de deelnemer’, dan ontvang je dus twee e-mails. Zijn dit twee verschillende personen (bv. werkgever en werknemer), dan ontvang je op beide e-mailadressen één e-mail.

Heb je helemaal geen e-mail ontvangen en wel het juiste e-mailadres ingevuld en natúúrlijk je spambox gecheckt? Oei. Stuur dan even een e-mailtje naar info@thehealthfundament.nl met in ieder geval je naam, het product dat je hebt aangeschaft en de datum waarop je dit hebt gedaan. Bedankt!

Als het een fysieke, offline scholing of congres betreft: dan ja! 😉 Bij het betalingsproces kun je naast je deelnemersgegevens ook aangeven dat je allergieën, voorkeuren of andere (dieet-)wensen hebt. Dan houden wij er uiteraard rekening mee. Ben je dit vergeten aan te geven, maar wil je alsnog dat we hier rekening mee houden? Stuur dan snel nog even een e-mailtje naar info@thehealthfundament.nl!

Bij bouw mee kun je aangeven dat je onze visie ‘gezondheid moet een groter onderdeel worden van onze zorg’ deelt. Naast het aanbieden van nascholing op het gebied van fundamentele gezondheidsaspecten, willen wij een platform kunnen zijn voor gezondheidsprofessionals die elkaar op deze manier kunnen vinden. Alleen door samen ‘ten strijde’ te trekken kunnen we van gezondheidszorg naar ongezondheidspreventie.

Dus ambassadeur sta je op en ben je vindbaar voor andere ‘zorgprofessionals 2.0’ in Nederland. Je ‘bouwt mee’ aan een fundament voor gezondheid.

Mocht je nog aanvullende ideeën hebben om het ambassadeurschap nog meer kleur te geven, dan nodigen we je bij deze uit om je gedachten met ons te delen!

Wij hebben de ambitie om onze cursussen allemaal te accrediteren voor zorgprofessionals. Alle informatie over de accreditatie van een specifieke scholing staat te allen tijde op de scholingspagina van die scholing.

Waarom? Het grootste deel van de zorgprofessionals dient punten te halen om als erkend zorgverlener te mogen blijven werken (zoals voor BIG-herregistratie). Aangezien de gezondheidszorg nooit stilstaat, betekent een beroep in de zorg: ‘life long learning’. Wij willen daar graag aan bijdragen met scholingen over het meest essentiële onderdeel van ons leven: gezondheid.

Hoe werkt dat? Eén accreditatiepunt staat vaak voor één uur aan onderwijs. Wij vragen bij het betaalproces om de gegevens die we nodig hebben om de accreditatie te kunnen doorvoeren (inclusief de deelnemers’ individuele kwaliteitsnummer). Op de scholingspagina staat voor welke (vakspecifieke) registers de scholing is aangevraagd (KNMG, KABIZ, KNGF, Keurmerk, NVvPO, BPSW, etc.).

Niet geaccrediteerd?

  • Dit kan een bewuste keuze zijn: een accreditatieaanvraag is erg kostbaar, dus wanneer de vraag naar de vakspecifieke accreditatie niet hoog genoeg is, kan het zijn dat we voorlopig bepalen de cursus niet aan te vragen voor accreditatie.
  • Het kan zijn dat een scholing niet voor jouw vakgroep geaccrediteerd is. Dat kan ermee te maken hebben dat de accreditatieaanvraag afgewezen is. Dit komt vaak óf:
    • door te weinig wetenschappelijke evidentie (maar dat waarborgen wij uiteraard), óf
    • doordat de accreditatiecommissie van de betreffende vakgroep het niet genoeg vindt aansluiten bij het beroepsprofiel van de vakgroep. Wij zijn van mening dat kennis en kunde betreffende deze fundamentele gezondheidsaspecten voor elke zorgprofessional een ‘must’ zou moeten zijn als toevoeging op hun (gespecialiseerde) werk, dus mocht de accreditatieaanvraag zijn afgewezen, dan nodigen we je van harte uit om met/via ons contact te zoeken met de betreffende accreditatiecommissie.
  • Het kan zijn dat de accreditatie voor de scholing nog in aanvraag is. Meestal duurt het 4-6 weken alvorens een accreditatieaanvraag wordt (goed)gekeurd. De status quo wordt altijd vermeld op de scholingspagina in het scholingsoverzicht.

Wanneer krijg ik mijn accreditatiepunten? Het duurt vaak een paar dagen tot een week voordat wij de accreditatiepunten hebben doorgevoerd. Daarna hangt het af van het verwerkingssnelheid van de betreffende accreditatiecommissie, alvorens het doorgevoerd is in je persoonlijke accreditatieoverzicht.

Ja! Nou ja, het hangt natuurlijk van de situatie af 😉. Daar hebben we in onze algemene voorwaarden artikel 5 en artikel 6 aan gewijd. Vind je dat vooral veel woorden maar weinig duidelijkheid? Je kunt ons natuurlijk ook contacten.

De ‘oorsprong’ van The Health Fundament ligt in Utrecht. Wij zullen daarom ook onze fysieke, offline scholingen in (de regio van) Utrecht aanbieden. Aan de hand van het soort evenement (groepsgrootte en bv.: moet er veel bewogen worden, of moet het per se in een bepaalde ruimte plaatsvinden) zullen wij bepalen welke locatie het handigst is. Alle informatie hierover vind je in de deelnemersmail die we direct meesturen na de boeking! Ook de aanrijroute, parkeermogelijkheden e.d. worden daarin aangegeven.

Geen antwoord op je vraag kunnen vinden? Neem contact met ons op!

Alle vragen zullen we binnen 7 dagen beantwoorden